Twister met een twist


Het spel Twister kun je heel leuk als een verwerking gebruiken door er even een twist aan te geven en het Twistermatje te gebruiken om de kinderen vragen te laten beantwoorden over de Bijbel (of een Bijbelverhaal).


Wat je nodig hebt:
Het spel Twister (het matje en het draaibord) en spelkaarten (in de kleuren groen, geel, blauw en rood).

Hoe het spel gespeeld wordt:
Op één mat kunnen 4-6 spelers. Wanneer je een grotere groep hebt, kun je twee speelmatjes aan elkaar maken door middel van tape/plakband of iets dergelijks. Zoek één kind die aan het Twister bord wil draaien of doe dit zelf. Wanneer het pijltje naar een rood rondje wijst, dan stel je een vraag van het rode spelkaartje. Wanneer het pijltje naar een blauw rondje wijst, dan stel je een vraag van het blauwe spelkaartje en ga zo verder. Als je dit te veel werk vindt, kun je de kleuren van de spelkaartjes ook achterwege laten. Als de speler een correct antwoord geeft, mag hij de actie uitvoeren (zoals: rechtervoet op geel). Als een speler valt, is hij/zij af. De winnaar is degene die als enige blijft staan terwijl de rest is gevallen.

Optie: je kunt er ook voor kiezen om de kinderen te laten werken in teams. Zo kunnen ze samen werken om de spelkaarten te beantwoorden en komen ze wat meer in beweging.

Mogelijke vragen voor de spelkaarten: 
  • Noem een boek van de Bijbel dat begint met een 'K'
  • Noem één van de discipelen 
  • Hoeveel boeken zijn er in het Nieuwe Testament?
  • Noem het eerste boek van de Bijbel
  • Noem het laatste boek van de Bijbel
  • Wat is het langste boek van de Bijbel
  • Noem een boek van de Bijbel dat over een vrouw gaat
  • Noem een profeet uit de Bijbel 
Het aantal vragen ligt vooral aan de tijd die je nog over hebt om het spel te spelen. Ik zou zelf voor 15-20 vragen gaan. Zo komt ook iedereen minstens één keer aan de beurt. 

Optie: je kunt dit spel ook gebruiken met vragen van een Bijbelverhaal dat net behandeld is. 

Naar een idee van: http://www.lifeway.com/

0 comments