Wie of wat ben ik?


Iedereen kent het spel "Wie is het?" wel. En dit spel kun je ook heel gemakkelijk zelf maken! Het enige wat je nodig hebt: plakbriefjes en een pen

Ter voorbereiding schrijf je namen of dingen op van het desbetreffende bijbelverhaal. Als je bijvoorbeeld de barmhartige Sameritaan behandelt, kun je opschrijven: priester, Leviet, wandelpad, rovers, naastenliefde Sameritaan of ezel.

Het spel speel je door een plakbriefje op het hoofd van elk kind te plakken. De kinderen zitten in een grote cirkel. Het is belangrijk dat ze aan niemand vertellen wat de anderen op hun hoofd hebben en dat ze hun eigen plakbriefje ook echt op hun hoofd geplakt houden, zonder er zelf naar te kijken. 
De kinderen krijgen de beurt en ze mogen alleen maar vragen stellen waar je 'ja' of 'nee' op kunt antwoorden. Op deze manier is het de bedoeling dat ze er achter komen wat er op hun plakbriefje op hun hoofd is geschreven. Vragen waar ze mee kunnen beginnen kunnen zijn: 'Is het een persoon?' 'Is het een plek? 'Is het een ding?' 
Elk kind mag tijdens zijn/haar beurt telkens één vraag stellen om er achter te komen wat er op zijn/haar hoofd is geplakt. Het spel is afgelopen wanneer alle kinderen hun woord geraden hebben.

Als je het spel met een grotere groep speelt, kun je de groep ook in tweeën verdelen zodat er twee spellen tegelijkertijd kunnen worden gespeeld.

Naar een idee van: http://www.daniellesplace.com/

0 comments